Latex spuiten

Latex spuiten is dé manier om snel streeploos verf aan te brengen op wanden en plafonds.

Het latex spuiten is erg populair omdat het vele malen sneller gaat dan schilderen met een roller. Ons schildersbedrijf kan namelijk binnen één dag uw gehele woning spuiten! Natuurlijk is het bij KS Schilderwerken ook mogelijk om wanden of plafonds in kleinere aantallen te schilderen.

Lees op deze pagina alles over latex spuiten. Zo vindt u hier informatie over latex spuiten in zijn werk gaat en wat de voor en kosten zijn van het aanbrengen van latex met een verfspuit.

Wat kan er gespoten worden met latexverf?

Latexverf kan op veel ondergronden gespoten worden. Denk hierbij aan stucwerk, gipsplaten, stenen, spachteputz en behang. Toch is latex spuiten het mooist over nieuw en glad stucwerk. Omdat er bij latex spuiten geen structuur gecreerd wordt, ontstaat er een super strak en glad eindresultaat. De structuur van minder egale ondergronden zal zichtbaar blijven na het spuiten.

Ons schildersbedrijf heeft veel ervaring op het gebied van latex spuiten op muren en plafonds. Met onze speciale spuitapparatuur is binnen een zeer korte tijd uw woning voorzien van een nieuwe verflaag. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze optie? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte aan!

Airless spuitmachines

Vefspuiten bestaan zowel met lucht als zonder lucht. Wij hebben bewust gekozen voor een airless verfsysteem, zonder lucht. Het voordeel van airless latex spuiten is dat de latexverf veel fijner op de wand gespoten wordt en er een egaler resultaat behaald wordt.
De verfspuiten die mét lucht worden aangedreven, zorgen voor een minder strak resultaat. Dit kan eruit zien alsof er met een kleine korrel gespoten is, zoals bijvoorbeeld met spackspuiten gebeurd.

Pleisterwerk spuiten

Het spuiten van latex is in het algemeen vrij makkelijk uit te voeren als dit op glad pleisterwerk wordt aangebracht. Dit betekent dat als wanden of plafonds structuur hebben, de kosten omhoog zullen gaan. Structuur zal namelijk door de kleine gaatjes ongeveer 15% meer verf nodig hebben voor een goede dekking. Ook is het egale aanbrengen van spuitwerk op structuur een stuk lastiger maar met onze airless verfspuit is dit bij KS Schilderwerken zeker mogelijk!

Kosten van latex spuiten

De prijzen van latex spuiten liggen in het algemeen een stuk lager dan het schilderen met een roller. Het spuiten van verf gaat namelijk een stuk sneller en geeft een egaler en mooier eindresultaat.

De kosten zijn afhankelijk van de kleuren die u kiest. Hoe meer kleuren u bijvoorbeeld kiest, hoe hoger de prijs zal zijn. Bij meerdere kleuren zal uw kamer of kamers opnieuw afgeplakt moeten worden. Er komt namelijk bij latex verfspuiten veel nevel vrij. Hierbij komt het risico dat deze nevel op reeds gespoten oppervlakten neerdaalt. Dit voorkomen wij door nauwkeurig de ruimte af te plakken.

In deze kostenberekening gaan wij uit van een standaardkleur, zoals wit. Het oppervlak zal twee keer gespoten worden om een goed dekkende verflaag te creëren. De gemiddelde prijs zal rond de €11 per m2 zijn. Deze kosten zijn inclusief de latexverf en alle afplakwerkzaamheden.

Kosten van latex verf

De prijzen van latexverf variëren van €8 tot aan €14 per m2. Deze prijzen lopen uiteen omdat wij verschillende soorten van verf aanbieden. Wij hebben namelijk bussen verf van €50 per 10 liter maar ook van €160 per 10 liter. In de meeste gevallen kiest men voor de goedkopere variant latex en wij geven hen geen ongelijk! Deze verf is namelijk van zeer goede kwaliteit.

Verder is de prijs van schrobvaste latex hoger dan normale latex. Ook zijn er hoogglans latexverf soorten die in hoger in prijs zijn dan de standaard variant. Wanneer er een kleur gemengd moet worden, dan zal daar een kleine toeslag van €2 per m2 berekend voor worden.

Tenslotte zijn alle verschillende latexverven ook af te werken met een coating. Zo kan er bijvoorbeeld een waterdichte coating over bijvoorbeeld een keukenwand gespoten worden. Op deze manier is het mogelijk deze af te nemen en is het niet erg als er vuil op de gespoten wand komt.

Prijzen latex spuiten

De prijzen van latex spuiten variëren van €6 per m2 tot aan €14 per m2. Hoe dit komt? De prijzen van latex spuiten variëren omdat je natuurlijk verschillende soorten van kwaliteit van de verf kan kiezen. Zo is een bus verf van €50 voor 10 liter niet te vergelijken met een bus van €160 per 10 liter.

In de meeste gevallen kiezen de mensen voor de goedkoopste latex, dit is ook terecht want de goedkoopste latex die wij gebruiken is werkelijk van een zeer goede kwaliteit.

De prijs van een schrobvaste latex is bijvoorbeeld hoger dan die van een normale latex. Ook zijn er hoogglans latexverf soorten die ook weer duurder zijn dan een standaard latex. En wanneer er een kleur gemengd moet worden zal daar ook een kleine toeslag van €1 per m2 berekend moeten worden omdat het mengen van kleuren nu eenmaal geld kost.

Daarnaast zijn de verschillende latex verven ook nog af te werken met een coating. Zo kan er bijvoorbeeld een waterdichte coating over bijvoorbeeld de keukenwand heen gespoten worden. Op die manier is het mogelijk om deze af te nemen en is het niet erg als er vuil op de gestucte gespoten wand komt.

Offerte latex spuiten

Als u graag wilt weten wat de kosten zullen zijn om uw woning te laten spuiten met latexverf, dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Graag zien wij in deze aanvraag zo veel mogelijk informatie over uw woning of ruimte. Op deze manier kunnen wij op een correcte manier de offerte opstellen.

Wij zullen binnen 2 werkdagen reageren op uw offerte aanvraag. In de meeste gevallen geven wij gelijk een gespecificeerde prijs. Mocht ons team nog vragen hebben over de aanvraag, dan zullen wij contact met u opnemen.

Recent werk