Binnenschilderwerk

Wilt u uw binnenschilderwerk laten vernieuwen? Of is uw woning toe aan een nieuwe kleur verf of een ander behang op de muren? KS Schilderwerken is in staat om het schilderwerk met professionele kwaliteit uit te voeren!

Vraag offerte aan

Wat valt er onder binnenschilderwerk?

Ons schildersbedrijf heeft ruime ervaring op het gebied van binnenschilderwerk bij scholen, zakelijke opdrachtgevers en particulieren. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het schilderen van houtwerk bij trappen, ramen, ornamenten of werkzaamheden aan wanden en plafonds.

Waarom is professioneel schilderwerk belangrijk?

Professioneel schilderwerk is belangrijk voor de kwaliteit en uitstraling van uw woning of ruimte. KS Schilderwerken werkt met Sigma Coating verf, een merk waar ons team ook interne cursussen volgt om op de hoogte te blijven van producten en technieken. Voor kleurverf gaan gebruiken wij Farrow and Ball en Little Green.

Wanneer moet u het binnenschilderwerk laten vernieuwen?

Er zijn verschillende redenen om uw binnenschilderwerk te laten vernieuwen. Het kan bijvoorbeeld het geval zijn dat u de kwaliteit ziet verminderen in de vorm van verkleuringen, blaasjes, barsten of krasjes. Maar het kan ook zijn dat u toe bent aan een frisse nieuwe kleur van uw huiskamer, kantoor of andere ruimte. Wat uw reden ook is, ons schildersbedrijf bestaat uit enthousiaste vakmensen die ervoor zullen zorgen dat uw schilderwerk er weer prachtig uit ziet!

Onze werkwijze

Als schildersbedrijf werken wij volgens een vaste werkwijze om de kwaliteit van het schilderwerk te kunnen waarborgen.

1. Inspectie van de ruimte
Als eerste komen wij bij u langs om de omvang en staat van uw huidige schilderwerk te inspecteren. Hierna gaan wij onze checklist af om ervoor te zorgen dat we tijdens het schilderen geen onverwachte extra werkzaamheden moeten verrichten. De checklist bestaat uit de volgende vragen:

 • Zijn er krasjes, blaasjes, barsten of verkleuringen?
 • Hebben de buren lekkage gehad en heeft dat sporen nagelaten?
 • Moeten er oude verflagen verwijderd worden?
 • En is er nog genoeg omtrekspeling?

2. Kleuradvies en offerte
Na de inspectie, geven wij de mogelijkheid voor een vrijblijvend kleuradvies. De kleur verf van uw ruimte heeft namelijk een grote invloed op de sfeer. Wilt u graag een nieuwe kleur, maar twijfelt u over de combinatie van kleuren? Wij helpen u graag bij het kiezen van de perfecte kleur(en) voor uw woning, kantoor of andere ruimte. Wij geven u vrijblijvend een kleuradvies en verwerken deze samen met uw wensen in een vrijblijvende offerte. Deze ontvangt u binnen een week.

3. Planning
Vervolgens maken wij een overzichtelijke planning voor de werkzaamheden. Deze planning nemen wij een week voor de start nog eens telefonisch met u door. Als specialist in binnenschilderwerk begrijp we dat het belangrijk is om zo min mogelijk overlast te veroorzaken met onze werkzaamheden. Daarom doen wij er alles aan om dit te beperken.

4. Aan de slag!
Onze schilders gaan om 07:30 bij u aan de slag! Zij gaan zeer gestructureerd te werk. Dit is belangrijk omdat wij op deze manier onze kwaliteit waarborgen. Onze methodes staan veelal vast, maar hierin staan uw wensen altijd voorop. Hierdoor verschilt elk project voor binnenschilderwerk toch net even van elkaar. Het is en blijft natuurlijk maatwerk!

Binnenschilderwerk in 10 stappen

 1. We beginnen met het wassen en ontvetten van het houtwerk;
 2. Daarna verwijderen we loszittende verfdelen;
 3. Als we houtrot tegenkomen herstellen we dit of vervangen we het houtwerk;
 4. Openstaande naden worden gefreesd, geprimeerd en gevuld met epoxyhars;
 5. Als alles netjes hersteld is, kan het houtwerk geschuurd worden;
 6. Ook de naden worden gekit en oneffenheden gerepareerd;
 7. De gerepareerde plekken krijgen een mooie grondlaag;
 8. Het schone houtwerk wordt voorgelakt;
 9. Daarna wordt het weer even opgeschuurd en afgelakt;
 10. Voor oplevering wordt al het raam- en houtwerk netjes gewassen, zodat alles er weer spik en span uitziet.

Wandafwerking

U kunt ook bij KS Schilderwerken terecht voor een nette afwerking van uw wanden, met traditioneel of glasvezelbehang. Deze patronen kunnen wij eenvoudig overschilderen en zorgen voor een bijzonder decoratief resultaat. Naast glasvliesbehang hebben wij ook een groot assortiment aan decoratieve behangmerken met patronen en kleuren, zoals Eijffinger en VT Wonen. Wilt u liever iets persoonlijks aan de muur? Dan kunt u ook kiezen voor fotobehang. Welk behang u ook kiest, wij zorgen voor een strakke afwerking!

Wat doen wij nog meer?

Bekijk al onze diensten.

 • Buitenschilderwerk
 • Meerjaren onderhoudsplan
 • Houtrotreparatie
 • Glaszetten
 • Latex spuiten
 • Stucwerk

Korting in de wintermaanden

Heeft u een schilderklus die net zo goed in de winter als in de zomer uitgevoerd kan worden? Maak dan gebruik van onze winterschilder.

Uw huis laten schilderen?

Laat de binnenkant van uw huis schilderen of behangen door een professioneel schildersbedrijf. Neem contact op met KS Schilderwerken via 06 4321 1150 of vraag direct een offerte aan.

Recent werk