Behangen

U kunt uw woning of ruimte laten behangen door KS Schildwerken! Voor elke woning hebben wij weer iets anders. Wij hebben behang namelijk in veel verschillende soorten kleuren, motieven en prints.

De kleur en print van uw behang heeft veel invloed op de uitstraling van uw woning. U kunt elke kant op: een drukke of rustige print, modern of juist seventies, felle kleuren of pastel, etc. Ook kunt u kiezen voor structuur op uw muur door te kiezen voor een behang met reliƫf. Behang van goede kwaliteit gaat ongeveer 5 tot 10 jaar mee.

  • Traditioneel behang: let erop dat je juiste behangbanen voor jouw muren wat betreft afmeting gebruikt. Door 10 centimeter speling te houden, weet je zeker dat je geen strook te kort komt. Nog een tip: gebruik kant-en-klare lijm, wel zo makkelijk!
  • Papierbehang: zoals de naam al zegt is dit behang van papier. De lijm breng je aan op het behang. Behangen met papierbehang vergt wat meer kunde. Zo zorgt een te korte inweektijd ervoor dat je bobbels krijgt in het behang en een te lange inweektijd dat de lijm niet meer plakt. Let er ook op dat je niet te veel lijm gebruikt. Hierdoor voorkom je dat de lijm door de naden sijpel.
  • Vliesbehang: dit behang heeft als bijnaam snelbehang: dat komt omdat je het behang niet eerst hoeft in te lijmen. Vliesbehang is sterker dan traditioneel behang. Dat heeft als groot voordeel dat het minder snel scheurt. De lijm breng je aan op de muren. Dit werkt schoner en snel! Vliesbehang is zeer milieuvriendelijk behang.
  • Glasvliesbehang: de dunnere variant van vliesbehang. Ideaal voor een strakke afwerking. Dit behang doet denken aan stucwerk! Daarom zien we het vaak terug in nieuwbouwwoningen. Glasvliesbehang is stootvast en scheuroverbruggend.
  • Glasweefselbehang: een relatief nieuwe vorm van behangen, waarbij een hoogwaardig en sterk glasweefsel als basis dient. Naast de woon- en slaapkamer is dit behang ook vochtbestendig en kun je het dus ook gebruiken in bijvoorbeeld de badkamer. Door verschillende weefselsoorten en motieven heb je een keur aan mogelijke afwerkingen van jouw muur! Voor de structuur kunt je kiezen uit mat, hoogglans, grof, wit of kies je toch voor een kleur?

Bent u er al uit wat voor behang u wilt?

Kijk eens in ons portfolio of neem contact met ons op als u vragen heeft!