Buitenschilderwerk

KS Schilderwerken levert hoogwaardig buitenschilderwerk voor uw woning, wooncomplex, kantoor of school om het weer een fris uiterlijk te geven! De zon begint weer te schijnen, de vogeltjes beginnen vrolijk te kwetteren, rustig aan komt alles en iedereen weer uit haar winterslaap. Zo ook onze buitenschilders!

Bekijk ons portfolio

Wat valt er onder buitenschilderwerk?

Onder buitenschilderwerk verstaan wij het schilderen van de gehele buitenkant van uw woning. Hieronder vallen bijvoorbeeld deuren, kozijnen, buitenmuren en dakkapellen maar wij kunnen ook zeker uw schutting of schuur voorzien van een nieuwe laag verf!


Waarom is professioneel buitenschilderwerk belangrijk?

Vanwege het wisselvallige weer in Nederland vermindert in de loop der jaren de kwaliteit van uw buitenschilderwerk. Voorbeelden hiervan kunnen scheurtjes, blaasjes, verkleurde delen en houtrot in uw houtwerk zijn. Om uw houtwerk te beschermen tegen de weersomstandigheden en om een langere levensduur te bewerkstelligen, is professioneel buitenschilderwerk onmisbaar.

Wanneer heeft uw woning een onderhoudsbeurt nodig?

Zoals eerdergenoemd kunnen er in het buitenschilderwerk van uw woning verschillende mankementen ontstaan waardoor een onderhoudsbeurt nodig is. Hieronder staan vier punten waarop u kunt letten:

  1. Er zijn beschadigingen aan het schilderwerk
  2. Het schilderwerk vertoont verkleuringen
  3. Er zijn blaasjes of scheurtjes zichtbaar
  4. De verf begint te ‘verpoederen’

Komt u een van bovenstaande signalen tegen? Wacht dan niet te lang met het inschakelen van een buitenschilder. Naarmate de tijd verstrijkt zullen de mankementen verergeren.

Onderhoudstips van de schilder

Goed onderhoud van uw buitenschilderwerk waarborgt de waarde van uw woning. Om deze reden geven onze buitenschilders een aantal tips.

Allereerst raden wij aan het houtwerk af te nemen tijdens het lappen van uw ramen. Let hier op eventuele aanwezigheid van krasjes of blaasjes. Tevens kunt u houtrot voorkomen door te letten op eventuele kieren waar water in kan lopen. Indien u verkleuringen, blaasjes, barsten of krasjes signaleert in het schilderwerk, raden wij u aan om voor de zekerheid contact met ons op te nemen. Hoe eerder u ingrijpt, hoe minder werkzaamheden en reparatiekosten nodig zullen zijn. Wij zullen samen met u overleggen of het noodzakelijk is om uw buitenschilderwerk te vernieuwen.

Buitenschilderwerk in 10 stappen

Wij volgen onderstaande stappen om uw buitenschilderwerk er weer helemaal als nieuw uit te laten zien:

Stap 1: houtwerk wassen en ontvetten

Stap 2: loszittende verfdelen verwijderen

Stap 3: houtrot herstellen (indien nodig)

Stap 4: naden fresen, primen en vullen

Stap 5: houtwerk schuren

Stap 6: oneffenheden repareren en naden kitten

Stap 7: alles krijgt een mooie grondlaag

Stap 8: houtwerk voorlakken

Stap 9: houtwerk opschuren en aflakken

Stap 10: hout- en glasbewassing

Waarvoor kunt u ook bij ons terecht?

Bekijk al onze diensten.

• Een onderhoudsplan
• Binnenschilderwerk
• Houtrotreparatie
• Glasservice
• Wandafwerking

Neem vooral contact met ons op

Recent werk