Houtrot herstel

Heeft u last van blaasjes, scheurtjes of loslatende verf in uw kozijn? KS Schilderwerken voert vakkundig houtrot herstel en reparatie uit met onze eigen timmerman.

Het is zaak om houtrot tijdig te herkennen om herstel en reparatie mogelijk te kunnen voorkomen. Houtrot ontstaat meestal door schimmels die zich in een vochtige, zuurstofrijke en warme omgeving nestelen, zoals uw kozijn of deurpost. Deze hardnekkige schimmels tasten het hout flink aan en verspreiden zich onopgemerkt. Voor u het goed en wel in de gaten heeft, hebben ze grote schade aangericht en moet het hele kozijn hersteld of zelfs vervangen worden.

Daarom is het belangrijk houtrot op tijd te herkennen, zodat een kostbare vervanging van kozijnen en deuren niet noodzakelijk is. Hieronder leggen wij u uit waar u houtrot vindt, hoe u dit kunt herkennen en hoe wij dit behandelen.

Waar vindt u houtrot?

Houtrot komt vaak voor in onderdorpels van kozijnen, deuren en andere houten verbindingen. Op deze plekken vindt het vocht een opening in het schilderwerk en kan het rechtstreeks in het hout trekken. Zo ontstaan er schimmels die uw kozijn of deurpost flink aantasten en de rot veroorzaken.

Houtrot herkennen (incl. zelftest)

Om oplopende houtrot reparatiekosten te voorkomen, geven wij u enkele tips om houtrot te herkennen. Zo voorkomt u dat het zich steeds verder verspreidt.

  1. Ziet u scheurtjes, blaasjes, loslatende verf op uw kozijnen of deuren? Dit kunnen tekenen zijn van vocht onder de verflaag.
  2. Houtrot kunt u dan ook herkennen aan zachte plekken in het schilderwerk. Deze plekken vindt u vaak in de hoeken van het kozijn.
  3. Heeft u een plek gevonden waarvan u vermoedt dat er houtrot achter schuilgaat? Doe dan dit simpele testje: duw het in met de achterkant van een schroevendraaier. Veert het mee? Dan zit er zeer waarschijnlijk houtrot.
  4. Neem contact met ons op, dan onderzoeken wij of uw vermoedens waarheid zijn en repareren we dit voor u.

Houtrot behandelen

U kunt houtrot zien als een rotte plek op een appel. Als de rotte plek niet verwijderd wordt, kan het zich verspreiden en de hele appel aantasten. Als we de rotte plek eruit snijden, en er een nieuw stukje voor in de plaats zetten, is de appel weer als nieuw. Bij houtrot werkt het hetzelfde. Als u het niet behandeld zal het zich steeds verder uitspreiden. Maar als u het laat behandelen kan het gemakkelijk opgelost worden door de rotte plekken te verwijderen en te vullen met speciale epoxyhars van Repair Care. Deze hars zorgt ervoor dat het houtrot in het kozijn of de deur duurzaam wordt hersteld en niet in zijn geheel vervangen hoeft te worden. Nadat we al het houtrot behandeld hebben, wordt alles weer netjes geschilderd en ziet u er niets meer van terug.

Heeft u last van houtrot?

Neem contact met ons , dan komen wij vrijblijvend bij u langs om het nader te onderzoeken.