Glasvliesbehangen

Uw nieuwbouwwoning wordt opgeleverd, maar uw wanden zijn nog niet gereed om te behangen of te verven. Dan kunt u kiezen voor glasvlies of renovlies behang, dat is glasvezelbehang zonder structuur. Het is mooi glad en strak en volledig naadloos.

Glasvezelbehang is een goed alternatief voor de alom bekende techniek: stucwerk. Het zorgt ervoor dat oude scheuren worden weggewerkt en dat nieuwe scheuren worden voorkomen.

Wanneer kiezen voor renovlies?

Renovlies behang, ook wel stucbehang genoemd, is een populair product, maar in welke situaties geniet dit materiaal eigenlijk de voorkeur? Renovlies vindt u zowel in oude als nieuwe huizen terug. In een oude woning vervangt het vaak oud stucwerk. Met renovatievlies zien uw wanden er namelijk snel weer als nieuw uit. Het behang wordt daarnaast ook vaak in nieuwbouwwoningen gebruikt. Deze huizen zijn in het begin namelijk vochtig en kunnen scheuren vertonen. Renovlies absorbeert vloeistoffen en verbergt de scheuren. Een ideale oplossing, dus!

Welke soorten renovlies behang zijn er? Renovlies behang komt in verschillende diktes voor. Welke variant u het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van de ondergrond. Voor een gladde, gepleisterde muur met nauwelijks tot geen scheuren is een dunnere variant meer dan voldoende. Is er echter sprake van een sterk gestructureerde ondergrond? Dan biedt dikker renovlies de beste uitkomst.

Het proces gaat als volgt:

  • Indien afgesproken worden de muren geschuurd
  • De wanden worden ge├»mpregneerd indien nodig
  • Het behang wordt aangebracht
  • De naden worden gekit
  • De wanden worden gesaust in de juiste kleur

Kijk eens in ons portfolio of neem contact met ons op als u vragen heeft!